Előszó

Szia, a nevem Szeghalmi Anita, bár mindenki Vegánjógiként ismer. Többnyire a vegán tippjeimet követitek, de közel kétezren jógáztok velem az online térben, így igen találó ez a név. Egyszerű és nagyszerű, gyorsan elkészíthető költséghatékony és egészséges napi két fogásos vegán menüimet osztom meg veletek, amiket nap, mint nap a családomnak és a Vegán Kifli vendégeinek készítek. Így ideje volt, hogy ez a program a receptjeimmel megjelenjen. (lásd:receptek)

Az egész hobbiként kezdődött...

Az egész egy autoimmun betegség diagnosztizálásával kezdődött. Sok online és írott anyag elolvasása után, a saját döntésem volt - a hosszú távú egészségem megőrzése érdekében - ez a fajta életmód váltás. Bár akkoriban a konyhámban a húsos ételek voltak napirenden, szerencsére nem állt tőlem távol a zöldségek és a reform köretek színes világa. Rengeteg receptet elolvastam, kipróbáltam, a magam ízére formáltam, bekövettem a számomra érdekes influencereket és egyszer csak elkezdtem beszélni a vegán nyelvet. 

Majd igazi küldetéssé vált

A fő célom az volt, hogy egyszerű, gyors, egészséges és költséghatékony vegán menüket tudjak készíteni elsősorban magam, majd a családom részére. Idővel jöttek a barátok, a barátok barátai és mire kettőt fordultam, a saját otthonomból lakáséttermet varázsoltam, a napi menüket az online térben megosztottam. Mára-már sokan követtek, velem esztek, amiért nem lehetek elég hálás. 

Ez a weboldal a már megnyílt reggeliző menüzőmről - a Vegán Kifliről -, a kedvenc receptjeimről, a valós étkezési terveimről, a programjaimról és a kalandjaimról szól. 

Fogadjátok Tőlem őszinte szeretettel, Vegánjógi!

Útmutató a receptekhez

Szeretném ha tudnátok, hogy egyenlőre egy céggel sincs semmiféle együttműködésem. Amikor ajánlok egy terméket, azt azért teszem, mert nekem bevált és mert egész egyszerűen szeretem.

Nem jelöltem meg márkát a termékekhez, válassz te is a kedvenceid közül szabadon, de ha kéred, szívesen megosztom veled melyik termék vált be nekem.

Ha gluténmentesen étkezel, formázd a diétádra a hozzávalókat, használj olyan liszet, köretet, amit csak szeretnél. 

Ha cukormentesen étkezel tedd hozzá a diétádnak bevállt édesítőt, vagy cseréld arra a termékre az ajánlottat, ami számodra a legideálisabb. 

Minden napra írtam bevásárló listát, de nem minden nap kell beszerezned mindent, ami szerepel benne. Pipáld ki ami már megtalálható a konyhádban és szerezd be azt ami hiánycikk. 

A mennyiségek csipet, kávéskanál, evőkanál, szórás, persze ahol ez fontos, van gramm is megadva. Ízesítsd az ételeket a szád íze szerint és a megadott fűszereket vedd csak iránymutatásnak. Főként a mennyiségeket. (kivétel ahol ez fixen van megadva lásd: g)

A reggeli 2 főre, a leves és a főétel 4 főre, a vacsora 2 főre elegendő mennyiség. 
Ha diétázok, előveszem a tányér helyett a leveses csészémet, a főételhez a nagytányér helyett pedig kistányért terítek. 

Vásárolj be a kedvenc helyeden. Én hónapok óta - pár termék kivételével - a
Metróban vásárolok. 

Nekem bevállt és hát valljuk be, belőlem is csak egy van és a nap nekem is csak 24 órából áll. Ez egy fajta kényelem, hiszen a Metro itt van a szomszédban így minden hajnalban frissen szerzem be a hozzávalókat

Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus. Ha bármilyen betegségben szenvedsz, a kezelőorvosod beleegyezése nélkül ne vágj neki az általam megosztott étkezési tervnek. 

Ne feledd ezek csak tippek. Szárnyalj szabadon a konyhában, soha ne siess, élvezd a főzés és az étkezés minden pillanatát. S ha néha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, az sok esetben nem rossz, csak még nincs kész.  

 Amennyiben rendelkezel theromix minikonyhával, készítsd el a recepteket a segítségével. Ha még nincs kiskuktád, szerezd be a Thermomix Minikonyha oldalán. 
Én imádom❤️